Thuis » BMW heeft de futuristische CE 02 elektrische fiets voor jongeren onthuld

Advertentie

BMW heeft de futuristische CE 02 elektrische fiets voor jongeren onthuld

door Aiden Mol

BMW wordt mogelijk zichtbaarder als motorfietsfabrikant met de lancering van een nieuwe futuristische motorfiets, hoewel zelfs het bedrijf zelf moeite heeft om de CE 02 in een hokje te plaatsen. Het ontwerp en de kenmerken laten niet toe om hem eenduidig te categoriseren als motor of scooter. De ontwerpers mikten op jonge mensen, voor wie deze machine is gemaakt.

De motor is uitgerust met een luchtgekoelde motor met een vermogen van 15 pk. Het koppel wordt via een riemaandrijving overgebracht op het achterwiel. Er zijn twee rijmodi beschikbaar met een topsnelheid van 95 km/u en een acceleratietijd naar 50 km/u van slechts 3 seconden. Nog meer dynamiek staat BMW fans te wachten in de sportieve versie van de motorfiets. Twee 1,96 kW⋅h boordaccu’s zorgen voor een actieradius van minstens 90 kilometer bij één keer opladen. De CE 02 heeft een telescopische voorvork met hydraulische demper, schijfremmen met ABS en lichtmetalen velgen met brede banden.

Dit vind je misschien ook leuk

Advertentie