Thuis » Finse ingenieurs hebben een verrassend efficiënte terreinwagen met 18 wielen ontwikkeld

Advertentie

Finse ingenieurs hebben een verrassend efficiënte terreinwagen met 18 wielen ontwikkeld

door Aiden Mol

Het Finse bedrijf 18 Wheels heeft een chassis van een ongebruikelijk formaat ontwikkeld dat van een elektrische motor een terreinvoertuig maakt. Het idee van de ontwikkelaars is om de machine in één keer op 18 kleine wielen te zetten, die werken naar analogie van de rollen van rupstransport. Er is echter geen rups zelf, wat deze machine onderscheidt van andere.

Elk wiel heeft zijn eigen ophanging en elektromotor, dus het apparaat kan zelfs op zwaar terrein rijden. Technische kenmerken doen er niet toe, aangezien het gepresenteerde apparaat een prototype is, wordt het voortdurend verbeterd. In eerste instantie waren de wielen bijvoorbeeld bevestigd aan een beweegbare elastische veer, en in de nieuwe versie hebben ze al een samengesteld multi-link mechanisme.

Dit vind je misschien ook leuk

Advertentie