Thuis » Alefs ongewone vliegmachine is gecertificeerd in de VS

Advertentie

Alefs ongewone vliegmachine is gecertificeerd in de VS

door Aiden Mol

De Amerikaanse Federal Aviation Administration heeft een luchtwaardigheidscertificaat afgegeven voor de Alef Model A, een hybride van een elektrische auto en een vliegmachine. Beide zijn zeer voorlopig – Alef laat nog steeds vrij zwakke prestaties zien.

De bijzonderheid van de Alef ligt in zijn ontwerp, dat in horizontale positie het chassis van een auto imiteert en dat, wanneer het de lucht in wordt getild, 90 graden draait en verandert in de gelijkenis van een tweedekker met vier sets propellers. De carrosserie van de auto is gemaakt van koolstofvezel en heeft een geblazen rastervorm. De cabine ontvouwt zich ook op onafhankelijke ophanging om een comfortabele positie voor de passagiers te behouden.

Dit vind je misschien ook leuk

Advertentie