Thuis » PATS-systeem bestrijdt insecten in kassen met kleine verdelgingsdrones

Advertentie

PATS-systeem bestrijdt insecten in kassen met kleine verdelgingsdrones

door Aiden Mol

Het bestaat uit een blok PATS-C infraroodcamera’s die in verschillende hoeken van de kas zijn geïnstalleerd. Met behulp van AI-algoritmen detecteren en identificeren ze alle vliegende insecten die in beeld komen. De identificatie is gebaseerd op de grootte en frequentie van de vleugelslagen. Het tweede onderdeel van het systeem zijn de PATS-X micro-apparaten, een eskader van kleine UAV’s “gebaseerd” op een draadloos oplaaddock.

Wanneer PATS-C een plaag detecteert, stuurt het de drone om het insect te “onderscheppen” en te vernietigen met zijn propellerbladen. De drone brengt geen schade toe aan nuttige insecten zoals bijen. Na het uitvoeren van de taak keert de drone terug naar de “basis”.

Dit vind je misschien ook leuk

Advertentie