Thuis » De Seakool D2 onderwaterscooter geeft duikers een nieuwe ervaring

Advertentie

De Seakool D2 onderwaterscooter geeft duikers een nieuwe ervaring

door Aiden Mol

De startup HighGreat heeft een volledig ongebruikelijke onderwaterscooter Seakool D2 gepresenteerd, die aan de riem van de zwemmer wordt bevestigd. Hierdoor blijven de handen van de duiker vrij, wat zorgt voor een grotere mate van vrijheid onder water. Op het Indiegogo platform wordt geld ingezameld voor de lancering van de noviteit in massaproductie.

De step bestaat uit verschillende modules die aan de heupriem worden bevestigd. Dit zijn een lithium-polymeerbatterij, een besturingseenheid en twee stuwraketten die aan de heupen van de duiker zijn bevestigd. Ze leveren elk 13 kilogram stuwkracht, waardoor een zwemmer van 80 kilogram zich minstens 30 minuten lang met 7,2 kilometer per uur kan voortbewegen. Er is ook een keuze uit standen met een lagere snelheid en een langere reistijd.

Dit vind je misschien ook leuk

Advertentie