Thuis » De grootste grot ter wereld is honderden meters hoog

Advertentie

De grootste grot ter wereld is honderden meters hoog

door Aiden Mol

Een van de grotten op het grondgebied van Vietnam bleef tot het einde van de jaren 2000 volledig onaangeroerd, maar toen het eindelijk besloot om deskundigen te onderzoeken, waren de kenmerken ervan echt onder de indruk.

De unieke grot, Hang Son Doong genaamd, is 9 kilometer lang en op sommige plekken 200 meter hoog! Het is waarschijnlijk de grootste grot op aarde. Hij is in ieder geval vijf keer groter dan Deer Cave (Maleisië), die eerder de titel van grootste grot op aarde droeg.

Een team speleologen uit het Verenigd Koninkrijk vond de ingang in 2009, verborgen door vegetatie. De grot maakt deel uit van een groot ondergronds systeem in het Fongnya Kebang National Park, dat meer dan anderhalfhonderd grotten en holtes bevat, waarvan de meeste nog niet zijn onderzocht.

Dit vind je misschien ook leuk

Advertentie