Thuis » Dierenactivisten protesteren tegen kweek van octopussen

Advertentie

Dierenactivisten protesteren tegen kweek van octopussen

door Aiden Mol

Een Spaans bedrijf is van plan om ’s werelds eerste octopuskwekerij te lanceren. Dit initiatief wordt echter fel bestreden door dierenrechtenorganisaties.

Nueva Pescanova is van plan om een gebouwencomplex van 52.691 vierkante meter te bouwen op de Canarische Eilanden. De kwekerij hoopt jaarlijks ongeveer 3.000 ton octopus te produceren, wat vergelijkbaar is met het slachten van ongeveer een miljoen dieren.

In 2018 slaagden de experts van het bedrijf erin om tientallen gewone octopussen (Octopus vulgaris) groot te brengen, de populairste soort koppotigen in het land. De nakomelingen van de individuen vertoonden een hoog overlevingspercentage van ongeveer 50 procent, terwijl dit cijfer in het wild slechts 0,0001 procent is.

Dit vind je misschien ook leuk

Advertentie