Thuis » Martin Scorsese ontving een Gouden Beer en sprak over zijn nieuwe film over Jezus Christus

Advertentie

Martin Scorsese ontving een Gouden Beer en sprak over zijn nieuwe film over Jezus Christus

door Aiden Mol

De Amerikaanse regisseur, producent en scenarioschrijver Martin Scorsese heeft op het 74e Internationale Filmfestival van Berlijn een ere-Gouden Beer ontvangen voor uitmuntende prestaties. Daarnaast beloonde het publiek de 81-jarige filmmaker met 25 minuten applaus, waarna iedereen nog een keer genoot van zijn Oscarwinnende “The Departed” uit 2007.

Ik heb het gevoel dat ik nog steeds films wil maken. Ik hoop je over een paar jaar weer te zien als ik weer een film maak.
De Duitse regisseur Wim Wenders betrad vervolgens het podium om de prijs aan zijn collega uit te reiken en noemde Scorsese “de regerende koning van de cinema” en “het merk dat het publiek een halve eeuw lang een buitengewone filmreis heeft bezorgd”.

Daarna herinnerde Wenders zich zijn eerste ontmoeting met Scorsese, die plaatsvond op een snelweg in Utah in 1978 na het Telluride Film Festival. Volgens de regisseur van het recente “Perfect Days” was Scorsese toen onder zijn auto aan het peuteren om een lekke band op te lossen tijdens een reis met Isabella Rossellini.

Dit vind je misschien ook leuk

Advertentie