Thuis » Romcom Anyone But You is de succesvolste verfilming van William Shakespeare ooit gemaakt

Advertentie

Romcom Anyone But You is de succesvolste verfilming van William Shakespeare ooit gemaakt

door Aiden Mol

Het wereldwijde fenomeen “Anyone But You” blijft succesvol “draaien” in de bioscopen en heeft onlangs zelfs een soort culturele mijlpaal bereikt. De film, met Sidney Sweeney en Glen Powell in de hoofdrollen als een weelderig knap stel dat van geliefden naar vijanden gaat en dan weer terug naar geliefden, was een grote hit voor Sony Pictures.

Weinig mensen weten echter, zoals Collider opmerkt, dat de film een bewerking is van een van de beroemdste komische teksten van William Shakespeare, Much Ado About Nothing.

Hoewel het stuk van Shakespeare draait om Claudio en Hero, die verliefd op elkaar worden en van plan zijn om te trouwen, is de romcom van Will Gluck gebaseerd op een secundair plot met de geestige personages Beatrice en Benedick, die constant kibbelen maar uiteindelijk verliefd op elkaar worden.

Dit vind je misschien ook leuk

Advertentie